Corona

Sommige mensen houden langdurige klachten nadat ze COVID-19 (corona) hebben gehad. Voor langdurige klachten na corona werd eerder de Engelse term 'Long COVID' gebruikt. Long betekent hier: 'langdurig'.  De langdurige klachten komen na corona, terwijl de infectie achter de rug is. Daarom is de term post-COVID meer passend. ‘Post’ betekent ‘na’.  Er is nog veel onbekend over post-COVID. Eén op de acht mensen blijkt na een coronabesmetting maanden later nog steeds restklachten te ervaren. Dat is een grote groep mensen die kampt met uiteenlopende klachten en beperkingen in de thuissituatie, op werk, school en/of sport ervaart.

Veel voorkomende symptomen van post-COVID zijn bijvoorbeeld:

  • vermoeidheid;
  • kortademigheid;
  • spierpijn;
  • spierzwakte;
  • hartkloppingen;
  • aanhoudende verhoging;
  • vergeetachtigheid.

Wanneer je na een COVID-19 infectie klachten houdt bij het bewegen en het uitvoeren van activiteiten kun je bij de fysiotherapeut terecht voor hulp, advies en begeleiding.

De fysiotherapeut behandelt de klachten en beperkingen waarmee je na een COVID-19 besmetting te maken kunt krijgen. Hij of zij helpt je om inzicht te krijgen in deze klachten en adviseert en begeleidt bij het verantwoord weer opbouwen van dagelijkse activiteiten. Hierbij zijn energieverdeling en het risico op overbelasting belangrijke aandachtspunten. De fysiotherapeut zorgt er op deze manier voor dat je op een verantwoorde manier werkt aan je herstel. Ook kijkt de fysiotherapeut hoe het verder met je gaat. Heb je problemen op emotioneel vlak, verloopt het herstel goed en eet je (gezond) genoeg? Als het nodig is, schakelt de fysiotherapeut in overleg met de huisarts andere zorgverleners in.

Afspraak maken

U wilt een afspraak maken bij Fysiotherapie Mike Soyer. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens invullen. Wanneer het formulier in goede orde door ons is ontvangen, nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met u op om een afspraak met u te maken. Voor een goede afhandeling van uw aanvraag, dient u alle velden zo volledig mogelijk in te vullen.