Handtherapie

Wanneer iemand klachten ervaart aan de hand- en of polsregio kan dit voor grote beperkingen zorgen in het dagelijks leven. De hand regio is een klein maar zeer complex gedeelte van het lichaam. Er bevinden zich veel verschillende pezen, banden, gewrichten en spieren. Dit vraagt om een gespecialiseerde behandeling door een handtherapeut. Een handtherapeut is een erkend fysiotherapeut, die zich door uitgebreide nascholing en ervaring gespecialiseerd heeft in de behandeling van letsels aan de hand, pols en arm.

Handtherapie kan nodig zijn bij overbelasting, letsel na trauma of chronische aandoeningen zoals artrose of reuma. Bij het kopje blessure-klachten leest u de meest voorkomende pijnklachten aan de hand- en/of polsregio.

Onderzoek en behandeling
Om te bepalen welke behandeling nodig is doen we een vraaggesprek en onderzoek. Het onderzoek bestaat uit het bekijken van de hand, bekijken en meten van de bewegingen van de gewrichten, het doen van spierkrachttesten en een aantal specifieke testen om een klacht in of uit te sluiten. Wanneer we in kaart hebben gebracht wat er aan de hand is dan maken we een behandelplan. Het doel van de behandeling kan zijn, verminderen van pijn, verbeteren van functionaliteit of inzetbaarheid en het vergroten van stabiliteit en kracht.

De behandelingen kunnen bestaan uit:

informeren en adviseren, spalktherapie (deze kunnen we hier niet aanmeten), massage, mobilisatie, rekken van spieren, oefeningen gericht op de stabiliteit of kracht.

Afspraak maken

U wilt een afspraak maken bij Fysiotherapie Mike Soyer. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens invullen. Wanneer het formulier in goede orde door ons is ontvangen, nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met u op om een afspraak met u te maken. Voor een goede afhandeling van uw aanvraag, dient u alle velden zo volledig mogelijk in te vullen.