Knieklachten

De knie is een erg complex gewricht wat bestaat uit 3 botstukken: het bovenbeen, onderbeen en de knieschijf. In de knie bevindt zich kraakbeen, de menisci en 2 kruisbanden, en hij wordt verstevigd met banden, pezen en spieren. Al deze structuren zorgen er voor dat we de knie goed kunnen bewegen en stabiliseren tijdens het staan, lopen, rennen en springen. De knie wordt in het dagelijks leven veel belast en daardoor is het belangrijk dat de knie in goede gezondheid is.

Oorzaken en ontstaanswijze
Alle bovenstaande structuren kunnen voor knieklachten zorgen wat er voor zorgt dat er een hoop verschillende aandoeningen zijn aan de knie. Pijn in de knie kan zowel ontstaan door overbelasting of door een trauma (bijvoorbeeld door een schop tegen het been of door het verdraaien van de knie). Veel knieklachten ontstaan bij het sporten, maar ook overgewicht en ouderdom kunnen voor klachten aan de knie zorgen.

Klachten en verschijnselen
Naast pijnklachten zijn zwelling, stijfheid en instabiliteit veel voorkomende klachten aan de knie, zowel bij overbelasting als bij een trauma, Deze klachten zijn in het begin meestal bij het bewegen van de knie, maar kunnen in een later stadium ook in rust aanwezig zijn.

Afspraak maken

U wilt een afspraak maken bij Fysiotherapie Mike Soyer. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens invullen. Wanneer het formulier in goede orde door ons is ontvangen, nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met u op om een afspraak met u te maken. Voor een goede afhandeling van uw aanvraag, dient u alle velden zo volledig mogelijk in te vullen.