Fysiotherapie

Fysiotherapie richt zich op de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Dit zijn uw botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Tijdens uw eerste afspraak met één van onze fysiotherapeuten heeft u een intakegesprek, lichamelijk onderzoek en wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld. Hierbij worden ook adviezen voor thuis en in het dagelijks leven meegegeven.

Geen enkel persoon is hetzelfde, er wordt dus specifiek gekeken naar uw situatie. U als patiënt staat bij ons centraal. We betrekken u actief bij het genezingsproces omdat u mede verantwoordelijk bent voor optimaal herstel. Uw fysiotherapeut speelt een ondersteunende rol en helpt u zo goed mogelijk om uw doelen te behalen. Doelen die opgesteld zijn in het behandelplan kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Verminderen van pijn;
  • Het beter laten functioneren van specifieke gewrichten in uw lichaam;
  • Bij een chronische ziekte uw inzicht in de ziekte vergroten en u zo optimaal mogelijk laten bewegen;
  • Verbeteren algehele gezondheid en/of conditie.

D.A.M. therapie
De afkorting D.A.M. staat voor: Driedimensionale Arthrokine-matische Mobilisatie. De mobilisatietechnieken zijn gebaseerd op moderne, wetenschappelijke inzichten in de bouw en functie van gewrichten en spieren. Een bewegingsbeperking blijkt te berusten op het progressief ontsporen van het gewricht gedurende het doorlopen van een bewegingstraject, op basis van een veranderde positie van de momentane draaiingsassen van het gewricht. Deze functiestoring ligt ten grondslag aan een groot aantal aandoeningen van het bewegingsapparaat; in de orthopedie aangeduid als bijvoorbeeld: PHS, arthrosis deformans, tendinitis, myalgie, HNP, bursitis, etc. Door middel van de D.A.M.-mobilisaties wordt getracht de passieve sturing in het gewricht te normaliseren. Op deze wijze wordt de functieproblematiek, die ten grondslag ligt aan de klachten van de patiënt, opgeheven.

Geen verwijzing nodig
Sinds 1 januari 2006 kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen voor een afspraak. U heeft hiervoor géén verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Afspraak maken

U wilt een afspraak maken bij Fysiotherapie Mike Soyer. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens invullen. Wanneer het formulier in goede orde door ons is ontvangen, nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met u op om een afspraak met u te maken. Voor een goede afhandeling van uw aanvraag, dient u alle velden zo volledig mogelijk in te vullen.