Historie

Fysiotherapie Mike Soyer is in 1987 gestart zonder één enkele cliënt. Een naam is nooit bedacht. Het is begonnen als een Fysiotherapie praktijk en er werkte maar één persoon. De praktijk is inmiddels, voornamelijk op basis van mond tot mond reclame, gegroeid tot een bestand van meer dan 15.000 cliënten.

Het ruim 30 jarige traject is langs verschillende locaties tot stand gekomen. Aan de van Alphenstraat 20 in Voorburg ontstaat, op twee hoog in een kamertje van twee bij drie meter, de praktijk. Een houten bank met loopplanken ernaast waar je op kon staan om handelingen te verrichten. Cliënten pakten zelf filterkoffie uit de aangrenzende keuken van de portiekwoning. Vooral sporters vonden de weg naar die locatie en cliënten van het eerste uur bezoeken ons nog steeds.

Deze startlocatie verhuist in 1989 naar een nog niet veel ruimere locatie op de Parkweg 246 te Voorburg. De allereerste collega, Monique Derks, werd een feit en vandaag de dag werkt zij er - na een afwezigheid van enkele jaren - nog steeds. In 1992 wordt een tweede locatie noodzakelijk en de praktijk aan de Vinkenborghlaan 4 te Leidschendam was geboren. Voor het eerst had Fysiotherapie Mike Soyer de beschikking over een ruime behandelkamer. Zes jaar later komen daar twee behandelruimtes bij toen we afscheid namen van de Parkweg 246 en verhuisden naar de Rembrandtlaan 52A. Jan Oomen, Michael Steijn en Joseliene Alkemade zijn het team komen versterken. Jan Oomen is sinds de zomer van 2017 na een dienstverband van ruim 20 jaar met pensioen, Joseliene en Michael zijn gelukkig nog steeds werkzaam.

Er gebeurt vervolgens lange tijd niks (al wordt er natuurlijk wel hard gewerkt en ook hier en daar gerenoveerd en gemoderniseerd). Tot in 2012 en 2013 kort na elkaar de derde en vierde locatie openen. De derde locatie is in 2012 door het noodlot geboren. Veertig jaar lang was Wim Soyer eigenaar van het kleine, voormalige transformatorhuisje aan de Broekslootkade en stichtte hij er eerst een bloemenkiosk en later een koffiehuisje. Na zijn overlijden hebben emoties doen besluiten om het pandje onder architectuur te laten verbouwen tot een prachtige en unieke Fysiotherapie praktijk. Hiervoor won het pandje in 2013 een herbestemmingsprijs.

Het jaar 2014 luidt de terugkeer in van Fysiotherapie Mike Soyer naar de Parkweg. In het pand op nummer 294, waar de heer Heijnen vele jaren een speciaalzaak had en pal tegenover onze locatie aan de Rembrandtlaan, betrekken we een nieuwe droomlocatie met vijf behandelruimtes, spreekkamer en een trainingscentrum van 100 vierkante meter.

Na jarenlang de drijvende kracht van de praktijk en zijn familie te zijn geweest, iets waar hij weinig onderscheid tussen maakte, overlijdt Mike Soyer op vrijdag 5 september 2014. Meer over Mike Soyer vindt u onder “memoriam Mike Soyer”. Vol van verdriet maar vastberaden om het levenswerk van Mike Soyer voort te zetten gaat zijn team onder leiding van Jordany Soyer, de zoon van Mike, 3 dagen later op maandag 8 september weer aan het werk.

De jaren erna ontwikkelen we door en komen er nieuwe collega’s bij en breiden we onze specialisaties uit, Zwangerfit, Mamafit, Valpreventie. We beschikken over een geavanceerde echo waardoor we nog specifieker diagnoses kunnen stellen, cliënten kunnen na hun behandeling door trainen in het trainingscentrum en we hebben binnen de praktijk een personal training afdeling. Het meest trots zal Mike zijn op het feit dat zijn team, met aanvullingen, nog steeds werkzaam is in de praktijk.