Dry Needling

Dry Needling is een techniek waarmee de behandelaar, door middel van een (accupunctuur) naaldje, myofasciale triggerpoints aanprikt.Dit is een effectieve manier om regio's te behandelen waar u pijn als gevolg van een verhoogde spierspanning ervaart.

Wat is een Myofasciale Triggerpoint (MFTP)?

In de volksmond hebben we het altijd over ''spierknopen''. De medische duiding hiervan is myofasciale triggerpoints. Spieren zijn opgebouwd uit microscopisch kleine vezels die in (aanspanning) en uit (ontspanning) elkaar kunnen schuiven. Wanneer er een fysiologische stoornis optreedt in een spier waardoor er te veel melkzuren achterblijven in deze vezels, als gevolg van overbelasting of een trauma, en het lichaam deze niet meer kan afbreken. Dan ontstaan deze triggerpoints.

Deze triggerpoints kunnen pijnklachten veroorzaken zowel lokaal als ook in een nabij gelegen ander gebied (wat reffered pain wordt genoemd). Zo komt het vaak voor dat schouder/bovenarm pijn wordt ervaren als gevolg van een triggerpoint op of rond het schouderblad. Of dat u beenpijn ervaart a.g.v. een triggerpoint in uw heup/bil regio.

Doet Dry Needling pijn?

De dikte van de naald varieert van 0.25 tot 0.3 mm. Dit betekend dat de naald zonder pijn door de huid heen gaat. Wanneer een MFTP benaderd wordt kan dit wel een onaangenaam gevoel geven. Afhankelijk van de locatie kan dit een diep zwaar gevoel (verkramping) geven, dan wel een ''twitch respons'' geven. Een twitch respons is een acute aanspanning van de spier wanneer de MFTP aangeprikt wordt. Dit kan een kortstondige gevoelige ervaring zijn.

Effect van Dry Needling?

Na de behandeling ervaart u al dat de spanning in de spiergroep die is behandeld een stuk gereduceerd is. Wel kan het zijn dat de spiergroep die aangeprikt is beurs voelt, dit kan wel 2 dagen zijn. Vaak dient de behandeling een paar keer herhaald te worden voor een langer effect.

Afspraak maken

U wilt een afspraak maken bij Fysiotherapie Mike Soyer. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens invullen. Wanneer het formulier in goede orde door ons is ontvangen, nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met u op om een afspraak met u te maken. Voor een goede afhandeling van uw aanvraag, dient u alle velden zo volledig mogelijk in te vullen.