ZwangerFit®

Zwanger of net moeder geworden?

Fysiotherapie Mike Soyer biedt de trainingen ZwangerFit® en MamaFit® aan voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap onder begeleiding van een YVLO-ZwangerFit® docent. ZwangerFit® en MamaFit® zijn veilige en onderbouwde trainingsprogramma's voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn.

Inhoud van de lessen

De trainingen worden gevarieerd aangeboden maar volgen wel een vaste structuur. Zo is er eerst een warming-up om het lichaam klaar te maken voor de verdere beweging. Daarna wordt er aan de conditie gewerkt op cardio-apparatuur. Waarna er gericht wordt geoefend op het versterken van bepaalde spiergroepen, het verbeteren van de coördinatie van verschillende bewegingen en het stabiliseren van de romp. Tevens zullen er afwisselend ook specifieke oefeningen worden gegeven ter voorbereiding op de bevalling. Denk hierbij aan onder andere ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, bekkenbodemoefeningen. Bij het doen van de oefeningen wordt gebruik gemaakt van klein oefenmateriaal, zoals bijv. dynabands, gewichten en de Fit Bal. De lessen worden altijd rustig afgesloten met ontspannende bewegingen en stretch technieken, waarbij het lichaam weer helemaal tot rust kan komen na heerlijk in beweging te zijn geweest.

Samenstelling groep

Omdat iedereen op zijn eigen tijd start en klaar is, is de groep gemixt met dames die net zwanger zijn, halverwege de zwangerschap zijn of aan het eind van de zwangerschap. Zo kan je ook wanneer je net begint zien wat er vaak nog mogelijk is op het einde van je zwangerschap. In de training wordt er rekening gehouden met jouw individuele belastbaarheid op dat moment.

Doelen ZwangerFit®

  • lichaam in optimale conditie brengen en houden
  • klachten voorkomen
  • klachten verminderen
  • herstel na de bevalling bespoedigen
  • kunnen trainen op eigen niveau

Zwangerschap gerelateerde klachten?

Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, vitaliteit, kracht, stabilisatie en coördinatie kunnen de YVLO-ZwangerFit® docenten ook zwangerschap gerelateerde problemen van het houdings- en bewegingsapparaat (gewrichten en spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. Mocht u extra advies willen inwinnen dan kan dit altijd tijdens de lessen of in een apart consult met de docent.

Wanneer kunt u instromen?

Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling kan (opnieuw) deelgenomen worden tot 9 maanden na de bevalling. Er wordt getraind in kleine groepen, 4-8 deelnemers waardoor er ook voldoende ruimte is voor individuele aandacht en correctie. De duur van de deelname en de samenstelling van de lessen is afhankelijk van de behoefte van de cursist.

Waar en wanneer?

Alle trainingen vinden plaats op de locatie Parkweg 294 in Voorburg.

MamaFit®Dinsdag19:15 - 20:30
ZwangerFit®Woensdag19:00 - 20:15

Therapeut en aanmelden

De ZwangerFit® lessen worden gegeven door Anouk Duijvestijn YVLO - ZwangerFit® docente en manueel therapeute.
U kunt een strippenkaart aanschaffen voor 10 of 15 lessen. Voor 10 lessen betaalt u 130 euro en voor 15 lessen 195 euro. Alle prijzen zijn exclusief 9% BTW.

Wilt u zich aanmelden stuur dan een mail naar info@fysiotherapiemikesoyer.nl en de datum waarop u graag wilt instromen. U ontvangt dan een inschrijfformulier en een intakeformulier en een bevestiging van uw inschrijving. De eerste les is altijd een gratis proefles, daarna bepaalt u of u verder wilt gaan en kunt u alles verder met de docente regelen.

Mocht u eerst meer informatie willen ontvangen of heeft u vragen dan kunt u deze ook mailen naar info@fysiotherapiemikesoyer.nl

Afspraak maken

U wilt een afspraak maken bij Fysiotherapie Mike Soyer. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens invullen. Wanneer het formulier in goede orde door ons is ontvangen, nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met u op om een afspraak met u te maken. Voor een goede afhandeling van uw aanvraag, dient u alle velden zo volledig mogelijk in te vullen.