De Fysiotherapeut
Fysiotherapie Mike Soyer
sinds 1987
Afspraak maken?
070 386 97 97
info@fysiotherapiemikesoyer.nl
of aan de balie
Parkweg 294 Voorburg
Bel mij
Aangesloten bij:
KNGF, NVMT, CKR, NVFS, NVFL.

ZwangerFit®

Zwanger of net moeder geworden?

Fysiotherapie Mike Soyer biedt per december 2016 de cursus ZwangerFit® aan voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap onder begeleiding van een NVFB-ZwangerFit® docent.

De cursus bestaat uit actieve lessen welke gevarieerd worden aangeboden. Zo wordt er gebruik gemaakt van cardio-apparatuur, krachtapparatuur, klein oefenmateriaal en muziek. Elke les zal er aandacht zijn voor het uithoudingsvermogen, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. Tevens zullen er ook specifieke oefeningen worden gegeven ter voorbereiding op de bevalling of voor de fase na de bevalling. Denk hierbij aan onder andere ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, bekkenbodemoefeningen en tiltechnieken.

De lessen worden altijd rustig afgesloten met een ontspanningssessie, waarbij het lichaam weer helemaal tot rust kan komen na heerlijk in beweging te zijn geweest.

Doelen ZwangerFit®

  • lichaam in optimale conditie brengen en houden
  • klachten voorkomen
  • klachten verminderen
  • herstel na de bevalling bespoedigen
  • kunnen trainen op eigen niveau

Zwangerschap gerelateerde klachten?

Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, vitaliteit, kracht, stabilisatie en coördinatie kunnen de NVFB-ZwangerFit® docenten ook zwangerschap gerelateerde problemen van het houdings- en bewegingsapparaat (gewrichten en spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. Mocht u extra advies willen inwinnen dan kan dit altijd tijdens de lessen of in een apart consult met de docent.

Wanneer kunt u instromen?

Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling kan (opnieuw) deelgenomen worden tot 9 maanden na de bevalling. Er wordt getraind in kleine groepen, 4-8 deelnemers waardoor er ook voldoende ruimte is voor individuele aandacht en correctie. De duur van de deelname en de samenstelling van de lessen is afhankelijk van de behoefte van de cursist.

Therapeut en aanmelden

De ZwangerFit® lessen worden gegeven door Anouk Duijvestijn NVFB ZwangerFit® docente en manueel therapeute.
U kunt een strippenkaart aanschaffen voor 10 of 15 lessen. Voor 10 lessen betaalt u 130 euro en voor 15 lessen 195 euro. Deze prijzen zijn exclusief 6% BTW. Ook is er de mogelijkheid om losse lessen volgen. Hiervan is de prijs 15 euro (excl. BTW) per les.

Wilt u zich aanmelden stuur dan een mail naar info@fysiotherapiemikesoyer.nl en de datum waarop u graag wilt instromen. U ontvangt dan een inschrijfformulier en een intakeformulier en een bevestiging van uw inschrijving. De eerste les is altijd een gratis proefles, daarna bepaalt u of u verder wilt gaan en kunt u alles verder met de docente regelen.

Mocht u eerst meer informatie willen ontvangen of heeft u vragen dan kunt u deze ook mailen naar info@fysiotherapiemikesoyer.nl