MamaFit®

Zwanger of net moeder geworden?

Fysiotherapie Mike Soyer biedt de trainingen MamaFit® en ZwangerFit® aan voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap onder begeleiding van een YVLO-ZwangerFit® docent. MamaFit® en ZwangerFit® zijn veilige en onderbouwde trainingsprogramma's voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn.

MamaFit® is de vervolgcursus van ZwangerFit®. Maar ook vrouwen die bevallen zijn en geen ZwangerFit® hebben gevolgd, kunnen natuurlijk deelnemen!

Inhoud van de lessen

Na je bevalling is het goed om weer te werken aan je fysieke herstel. MamaFit® is gericht op het herstel van je conditie, je mobiliteit, je bekkenbodem, je kracht en je buikspieren. De lessen zijn zo opgebouwd dat al deze aspecten aan bod komen. Zo werk je verantwoord aan je conditie en de terugkeer naar je eigen sport, of wie weet heb je er een nieuwe goede beweeggewoonte mee opgebouwd.

Samenstelling van de groep

Omdat iedereen op zijn eigen tijd start en klaar is, is de groep gemixt met dames die net bevallen zijn tot dames die al langer geleden bevallen zijn. In de training wordt er rekening gehouden met jouw individuele belastbaarheid op dat moment.

Doelen MamaFit®

  • conditie weer opbouwen
  • op een verantwoorde manier de bekkenbodemspieren hertrainen
  • op een verantwoorde manier de buikspieren hertrainen
  • op een verantwoorde manier je lichaam weer sterk maken voor je persoonlijke activiteiten en/of sportactiviteiten
  • trainen op eigen niveau

Klachten na de bevalling

Naast het werken aan het opbouwen van conditie, kracht, stabiliteit en coördinatie kunnen de YVLO-ZwangerFit® docenten ook bekkenbodem gerelateerde problemen en diastase problematiek signaleren. De docent zal de oefeningen dan aanpassen en indien nodig ook aangeven wanneer het belangrijk is om de klachten door een verloskundige, manueel of (bekken)fysiotherapeut te laten beoordelen. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. Mocht u extra advies willen inwinnen dan kan dit altijd tijdens de lessen of indien nodig in een apart consult met de docent.

Wanneer kunt u instromen?

Starten met de cursus mag bij een vaginale bevalling vanaf 4 weken. Na een keizersnede mag er begonnen worden vanaf 6 weken na de bevalling. Later starten mag natuurlijk ook altijd. Het is belangrijk om voor jezelf aan te voelen waar jij je prettig bij voelt. In het begin kan het best lastig zijn om tijd voor jezelf vrij te maken, voldoende uitgerust te zijn om überhaupt te trainen en/of je kindje heeft extra aandacht nodig. Uiteindelijk kan er bij de MamaFit® getraind worden tot 9 maanden na de bevalling. Neem dus vooral je tijd. Er wordt getraind in kleine groepen, van 4-8 deelnemers waardoor er ook voldoende ruimte is voor individuele aandacht en correctie. De duur van de deelname is afhankelijk van de behoefte van de cursist.

Waar en wanneer?

Alle trainingen vinden plaats op de locatie Parkweg 294 in Voorburg.

MamaFit®Dinsdag19:15 - 20:30
ZwangerFit®Woensdag19:00 - 20:15

Therapeut en aanmelden

De ZwangerFit® en MamaFit® lessen worden gegeven door Anouk Duijvestijn, YVLO-ZwangerFit® docente en manueel therapeute.

Wilt u zich aanmelden stuur dan een mail naar info@fysiotherapiemikesoyer.nl met daarin je naam, telefoonnummer, de les waarin je geïnteresseerd bent, de datum waarop je graag wilt instromen en eventueel het tijdstip dat je voorkeur heeft. U ontvangt dan een bevestiging van uw inschrijving, een inschrijfformulier en een intakeformulier. De eerste les is altijd een gratis proefles, daarna bepaalt u of u verder wilt gaan en kunt u alles verder met de docente regelen.

Mocht u eerst meer informatie willen ontvangen of heeft u vragen dan kunt u deze ook mailen naar info@fysiotherapiemikesoyer.nl

Afspraak maken

U wilt een afspraak maken bij Fysiotherapie Mike Soyer. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens invullen. Wanneer het formulier in goede orde door ons is ontvangen, nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met u op om een afspraak met u te maken. Voor een goede afhandeling van uw aanvraag, dient u alle velden zo volledig mogelijk in te vullen.